zaterdag 28 juli 2012

Met de grote jongens mee

 

Vandaag gaan we het kielerkanaal op. Onderweg hebben we van andere hollanders vernomen dat de kleine sluis, bedoeld voor de pleziervaart, bij Holtenau stuk is. We moeten hier dus mee met de de grote zeeschepen de sluis in.

We zijn op tijd vertrokken want we verwachten wel wat drukte en vanmiddag zou het weer slechter worden. De zon schijnt en het is al vroeg warm. Als we bij de sluis aankomen is het nog niet erg druk met pleziervaart, wel liggen er drie schepen te wachten. Er wordt net met beide sluiskolken van binnen naar buiten geschut dus dat even wachten.

De eerste sluis vult zich volledig met zeeschepen, de tweede daar gaat 1 zeeschip in en 2 passagiersschepen. De pleziervaart mag daarna invaren. Het is ook nu weer op goed geluk van de boot afspringen op de lage planken bedekt met rubbermatten. Ik spring er voorzichtig af, we weten wat er met steigers kan gebeuren. Als we vastliggen komen er nog twee schepen tegen ons aan liggen en met deze lage planken op het midden van de romp is dit niet echt handig. Hopen dat dit zonder schade verloopt. John blijkt bij de boot om af te houden en ik klouter de ijzeren trap op in de muur van de sluis. De sluisdeur over en betalen voor doorvaart.

Na weer aan boord te zijn geklauterd gaat de sluisdeur open en kunnen we uitvaren. pff, zonder schade aan de romp.

De wolken worden steeds dikker en de regen gaat over van een paar druppels in flinke harde regen. Navigatieverlichting aan het zicht is ook niet al te best. Met de AIS verloopt de tocht echter probleemloos op een rammel onder de boot na. Ook tijdens het wachten had John dit al gehoord.

Als we in Rensburg een plekje hebben gevonden, de zon er weer bij is gekomen en we boodschappen hebben gehaald trekt John zijn zwembroek aan. Echt aanlokkelijk is het water niet want het ziet wat bruin-groen eruit. John verdenkt de zink anode. Bij de Melody en ook bij deze boot hebben we dit probleem al eens gehad. Ja hoor, het is de zink anode. John haalt hem er maar af want in dit water is het geen pretje om al te lang onder water te moeten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten