donderdag 26 juli 2012

Denemarken uit

 

We hebben heerlijk geslapen achter het anker. Het was superstil buiten alleen de vogels hoorde je zingen. Heerlijk ontbijten in de rust van de natuur. Er is vandaag iets wind dus we gaan de zeilen weer hijsen. We komen makkelijk weg van onze ankerplek omdat het anker niet heel erg vast  zit in deze zachte zandgrond.

Het ondiepe stuk uit een stukje terug waarna we de geul kunnen gaan volgen richting Marstral. Als we de zeilen aan het hijssen zijn worden we op de marifoon opgeroepen door de “Dutch Lady”. Bij toeval komen we gelijk aan bij de ingang van de geul. We wisselen onze ervaring van het ankeren uit en zeilen een tijdje gesamenlijk op. De Dutch Lady gaat in Marstral liggen, wij willen met dit windje naar Laboe de Kielerbocht in varen.

IMG_0024

Als we Marstral voorbij zijn trekt de wind wat aan tot 5 bft en zeilen we met ruim 7 knopen de goede kant op. Als de wind 10 mijl voor de Kielerbocht inzakt zetten we de spinaker. Helaas zakt de wind er uiteindelijk helemaal uit dus de laatste 6 mijl maar op de motor.

We gaan aan het strand bij asia Restaurant “Thang Long” heerlijk uit eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten