maandag 30 juli 2012

Elbe deel 1

 

Er worden vandaag stevige buien voorspeld met name op de noordzee. Het idee om vandaag naar Helgoland te varen staat in de koelkast. We varen in ieder geval naar Cuxhaven om goed weer af te wachten.

De dag begint bewolkt met af en toe zon. Het Tij bij Brunsbuttel op de ELbe begint rond half een naar zee te lopen. Rond half twaalf gooien we los en gaan richting sluis. Op de heenweg duurde het behoorlijk lang voor we geschut waren dus we gaan maar vast op weg.

We kunnen nu zo invaren, in de sluis nog even wachten of er mogelijk meer boten aankomen om mee geschut te worden. Rond 12.15 varen we uit en zetten koers naar Cuxhaven. In de verte zien we dat de lucht zich donker kleurt en niet heel veel goeds voorspeld. We varen op de motor en gaan aan de hoge wal varen. We trekken onze zeilpakken maar vast aan want we weten zeker dat we nat gaan worden.

Het begint met grote druppels regen, wind en ook nog hagelstenen. In de verte bliksemt het ook nog. De bui duurt gelukkig maar kort zodat we weer wat relaxter kunnen verder varen.  In de verte zien we nog een bui die voor ons langsgaat. Deze laat wel bijna een waterhoos groeien. Als het fototoestel is gepakt is deze natuurlijk weer net weg.

Op de Elbe is het niet druk. Als we in de jachthaven invaren worden we opgevangen door een stel nederlanders waar we naast lagen, en mee weggevaren zijn, in Brunsbuttel. We zijn blij dat we weer vastliggen. Dit is niet echt het vakantieweer waar we de afgelopen week van hebben kunnen genieten.

Als het weer droog is en de zon er weer bij is lopen we een rondje langs de haven en stadhaven. ‘s avonds eten we in het restaurant bij de vereniging. Ik een visje en John een snitzel. Het smaakt ons goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten