maandag 2 juli 2012

Een klein feestje vandaag

 

Onze trouwdag vandaag. We kijken of we vanavond ergens een hapje kunnen eten om dit te vieren.

We varen tussen de scheren door. Zien er een zeehond, Baltische mantelmeeuwen, Ganzen en wederom heel wat kwallen.

DSCN1595DSCN1596

Door de scheren slingeren we door via diep genoeg vaarwater. Een groot deel is goed betont met rood en groene pilonen en soms tekens die je in een lijn dient te houden om midvaarwater te houden. Door een klein gaatje even wat golven. Op zich niet heel heftig maar dit geeft een mooie branding op de rotsen.

Vandaag is wederom een klein stukje varen, 8 mijl, een uurtje, naar Mollosund. Hier lig je ook weer met de punt naar de kant en achter aan een hekanker die je met een touw vanaf de kant oppakt en bevestigt als achterlijn.

We hebben een tentje gevonden “ Movits Magasin” waar we heerlijk pizza eten samen met de Crew van de Dutch Lady. Aan de overzijde van het water hebben we houten stellages gezien en vragen aan degene die serveert waarvoor dat dient. Dit blijkt voor Stokvis te zijn. We zien ze ook naast het restaurant hangen.

DSCN1597

We lopen nog een rondje en zien een bordje utsiktpunkt, we kunnen het niet laten en klauteren naar boven. Er staat een vrouwtje dat over het water op de uitkijk staat.

DSCN1600DSCN1601

We zien de boot onderin het dal liggen.

2 opmerkingen:

  1. Kan nog net, het is hier nog 2 juli. ik weet niet of de tijd bij jullie het zelfde is.maar in iedergeval van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag en we genieten van jullie avonturen.groetjes van Georg en Reini.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé daar, het is een tijdje stil geweest bij ons vandaan. Maar wij zijn op de terugreis. Door 25 uur van boulogne naar cherbourg te varen [laatste dag oostenwind] hebben we Guernsey [4 dagen]en Alderney [1 dag] gehaald.Daarna met dagtochten terug. Ook hier is het weer nog niet zo geweldig,maar de laatste dagen kan de korte broek aan.Nu liggen wij in Duinkerken en hebben nog een paar dagen te gaan. We hopen dat het inmiddels beter gaat met John z'n rug. En nog gefeliciteerd met julie trouwdag.
    Groetjes Aquavit.

    BeantwoordenVerwijderen