woensdag 11 juli 2012

Zweedse verrassing

 

Ineens was het stil vanmorgen. De wind is gaan liggen en gedraaid naar zuidwest tot zuid. We zijn zeilend van Varberg naar Falkenberg gegaan vanmorgen. We liggen nu  op stromend water, niet op zee maar op de rivier de Atran. Het water is hier niet helder maar bruinig van de grond die meegevoerd wordt door de stroming.

We gaan de plaats in en worden verrast door de sfeer die er hangt. De oude stad met de specifieke zweedse huisjes en de casseien. Er staat een kerkje welke zowaar open is. Binnen is het sober maar fraai. Er is gewerkt met voornamelijk pasteltinten en wat ons opvalt dat er zoveel blauw is gebruikt. Luuk wijst ons erop dat er een schip hangt in de kerk tussen de kroonluchters wat typisch is voor de zweedse kerken.

DSCN1689

In het plaatsje staan verschillende bijzondere pandjes en aan een van de muren van een gebouw is een hele voorstelling in Brons gemaakt.

DSCN1692

Er is een oude brug “Tulbronbrug” waaronder de rivier Atran met een behoorlijke snelheid stroomt.

DSCN1690

‘s avonds eten we een pizza bij een Havets Pizzeria voor zeer weinig maar echt heel lekker en we hebben onze buikjes meer dan rond gegeten. Een aanrader dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten