dinsdag 11 augustus 2015

Dover uit zonder golven

 

Voor vandaag is weinig wind voorspeld. We vragen de port control via de marifoon op kanaal 74 om de haven van Dover te verlaten. We hebben het grootzeil opgehesen maar er staat weinig wind. We gaan dus motorzeilend de shippinglijn over. Bij de Noord-zuid route moeten we 1 keer uitwijken voor een zeeschip. Het is erg druk. We kunnen echter de oversteek voltooien zonder  uitwijken. Als we bij de zuid-noord route uitzoomen op de kaartplotter zien we een buddy tussen de AIS op het scherm. Als we wat dichter bij ze komen blijkt zoals we al verwachtte de Grace te zijn. Zij zijn met een groep naar de kanaaleilanden geweest. Wij nemen via de telefoon contact met ze op. Een leuk weerzien na 2,5 maand. Zij gaan naar Nieuwpoort. Wij besluiten ook daarheen te varen. Bij Duinkerken komen de bruine walmen flink uit de schoorstenen van de fabrieken aldaar. Als de wind er bij komt kunnen we vanaf Duinkerken naar Nieuwpoort zeilen. Tussen de Trapegeer door is het nog wel even scherp aan de wind maar we kunnen helemaal zeilen.

In Nieuwpoort is het behoorlijk druk we leggen aan bij de havenmeester en krijgen nog net een plekje toegewezen bij de Verenigingshaven KYCN.

Na het eten en de koffie komt de bemanning van de Grace bij ons een borrel drinken. Aangezien onze voorraad al een tijdje op is nemen zij een fles mee. Heerlijk weer een hollands bittertje.

Morgen blijven we een dagje in Nieuwpoort liggen. Er is Noordoosten wind voorspeld 4 tot 5 bft mogelijk 6 dit is ook nog eens pal tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten