woensdag 19 augustus 2015

Paar dagen Zeeland

 

Zondag 16-8

Vanmorgen zeilen we relaxed naar Hansweert. Er is niet veel zeevaart en een paar zeilboten. De zon schijnt en we hebben wind mee. Op de platen liggen zeehonden lui te zijn. Het laatste stukje naar de sluis op de motor. We kunnen bijna gelijk de sluis invaren. Samen met 2 motorboten en een binnenvaartschip worden we snel geschut. Via het Kanaal door Zuid-Beveland gaan we naar Wemeldingen. We zijn dan op de Oosterschelde. We krijgen een plekje in de binnenhaven. Wel wat krap invaren bij laagwater maar het gaat net. Smiddags trekt de wind aan maar de zon maakt het aangenaam.

20150816_160320

Maandag 17-8

We gaan op tijd weg. Onze ligplaats is wel erg krap om uit te komen. We willen niet helemaal bij laag water weg. Op de Fok varen we richting de Zeelandbrug. We moeten aan de wind varen en een paar keer overstag om rond de zandplaten te komen. We zien dat er visfarms naast de geul zijn gemaakt. Dit maakt het vaarwater wel wat kleiner dan we ons herinneren. De Zeelandbrug opening missen we net. Na een half uurtje wachten kunnen we er alsnog door. We gaan in Zierikzee bij de verenigingshaven liggen. Smiddags bekijken we zierikzee. Ook hier is eea verandert. De watersportwinkel is weg en nog wat meer panden staan leeg. Het plein in het midden van het plaatsje blijft gezellig met de terrasjes. Gelukkig zit de ijssalon er nog wel.

20150817_11281720150817_112759

Dinsdag 18-8

Afgelopen nacht leek het wel herfst. Het waaide flink en ook regende het heel hard. Wat gaan we doen vandaag. Veel opties zijn er niet. Naar de roompot??? We denken dat we maar blijven liggen alleen de havenmeester gooit roet in het eten. We worden “vriendelijk” verzocht de box te verlaten omdat de eigenaar terug komt. We besluiten onze zeilpakken aan te trekken en toch maar naar de roompot te gaan. Wind en stroom tegen dus op de motor. Bij de Roompot is het niet druk. Smiddags wordt het ook weer wat droger.

Woensdag 19-8

Vandaag wordt weer wat zonniger weer voorspeld. We staan ook op met de zon. De temperatuur is ook al lekker. We besluiten hier een dagje te blijven. Kunnen we een stranddagje ervan maken. s’avonds hebben we een prachtige zonsondergang.

20150819_202904

Geen opmerkingen:

Een reactie posten