vrijdag 21 augustus 2015

Sail 2015

 

We vertrekken heel vroeg want we willen vroeg door Amsterdam ivm Sail. We verwachten dat het daar smiddags erg druk wordt en dan liever niet met onze boot door het Ij.

Alles gaat vlot. We tanken in Ijmuiden omdat we alweer aardig wat motoruurtjes er op hebben zitten en er de komende dagen weinig wind is voorspeld. De sluis gaat ook snel zodat we al rond het middaguur op het noordzeekanaal zitten. We hopen rond 14:00 bij de Oranjesluizen te zijn en zo voor de grootste drukte uit door het IJ te zijn.

Als we bij de Mercuriehaven komen en we op de marifoon al veel communicatie tussen schepen en de havendienst horen zien we grote schepen het kanaal voor ons op draaien. Skutsjes, driemasters, tweemasters etc. Wat een drukte al zo vroeg. We blijken in een parade terecht te zijn gekomen. Er sluiten steeds meer schepen aan. Ook sloepen , diverse rondvaartboten en daartussen steken de gemeentelijke ponten ook over van de ene naar de andere oever. In een sloep of een stalen schip zal dit best leuk zijn maar met onze eigen boot is dit niet echt een leuke tocht. John blijft er gelukkig rustig onder en stuurt ons rustig tussen alles door de goede kant op.

20150821_134611

Zonder brokken komen we bij de Oranjesluizen. Naar het Markermeer toe is het niet zo druk dus we zijn met de eerstvolgende schutting er al door en kunnen rustig zeilend richting volendam gaan. Hier staat de wind wel tegen dus het is wel weer kruizen maar dat is prima na de hectiek op het Ij.

Het is prachtig weer. We genieten van de zomerse temperaturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten