zondag 9 augustus 2015

Een kadootje:)

 

Er is voor vandaag niet veel wind voorspeld. Voor de zekerheid tanken dieseltank vol. Dit gaat allemaal niet zo vlot. De sluis kunnen we daarna wel gelijk is zodat we toch nog vroeg, om 10:00 uur buiten zijn. We varen eerst maar op de motor richting Duncheness. We varen met een paar hollanders op. Als er na een uur wat wind komt zetten we de zeilen. John vindt het een prima gennaker koers. Om ons heen worden de gennakers ook gehesen.

Click for OptionsClick for Options

“Foto’s ontvangen van de bemanning van de Rolix”

Af en toe draait de wind iets maar tot aan Duncheness kan de gennaker er op blijven. Dan moet deze eraf om op Dover aan te kunnen sturen. We hebben de spullen voor de Spinaker klaar liggen maar de wind trekt verder aan en met de boom in de fok gaat het ook prima vooruit. Uiteindelijk hebben we af en toe 5 bft wind dus goede keuze.

Als we bij Dover aankomen zien we net 2 cruiseschepen uitvaren. Daar hoeven we dus niet voor te wachten. We mogen na aanmelding op marifoon kanaal 74 bij port control dan ook gelijk naar binnen varen in de west ingang. Het is nog steeds prachtig weer. We vragen bij de marina om een plekjein Granville Lock. Als we aangelegd hebben spreken we de crew van de Rolix die met ons op voeren over de mooie zeiltocht. We vinden het een kadootje vandaag.

We willen bij de chinees gaan eten waar we al vaker zijn geweest. Helaas zit die er niet meer dus we wijken uit naar de pizzeria “rustica”. Deze blijkt een prima alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten