donderdag 20 augustus 2015

Roompotsluis naar “prachtig” Scheveningen

 

Als we het goed berekend hebben moeten we met half tij onder de brug van de roompotsluis door kunnen. We weten nog steeds niet hoe hoog we precies zijn. Zo rond de 19 meter. De brug is bij hoogwater 18.1 meter en bij laagwater 21 meter. We roepen de sluiswachter op om te horen hoeveel ruimte er is als we er aan komen. Dit moet voor de brug 19.20 meter zijn en na schutten 19.80 meter. Voor de zekerheid blijven we maar voor de brug in de sluis liggen. Alles gaat prima. Inmiddels blijkt er na het schutten al 20 meter ruimte te zijn dus we kunnen er prima onderdoor.

Als we op de zee zijn proberen we nog wat te zeilen. Als de koers na de geul van  de Banjaard voor de wind wordt zetten we de spinaker. Helaas valt de wind volledig weg. We gaan op de motor verder.

20150820_121643

Bij de Maasgeul is het best druk met in en uitvarende zeevaart. We melden ons op kanaal 3 bij de verkeerscentrale Maasgeul. We kunnen tussen de schepen precies doorvaren en hoeven niet uit te wijken.

Als we rond half 6 in Scheveningen aankomen is het al behoorlijk druk. De marina ligt als vanouds flink volgepakt. We besluiten in de Voorhaven te gaan liggen. Daar liggen 2 steigers tegenover de verkeerstoren. Echt mooi lig je daar niet maar ja doorvaren wordt ook wel een erg lange dag naar Ijmuiden. Dat doen we liever morgenvroeg met stroom mee. Als om een uur of 8 een jongen om liggeld komt vragen stellen een aantal andere schippers net als wij hierbij de vraag of dit klopt en dat dit zonder faciliteiten wel absurd is. ( De jongen is gestuurd en kan er ook niets aan doen)

Er zit een hek maar dat kan niet dicht en goede punten om de boot goed vast te leggen ontbreken. Ook electriciteit is er niet.  Wel erg makkelijk om geld binnen te halen. Voorheen lag je hier gratis bij gebrek aan ligplaats in de marina.

20150820_203910

We willen best betalen maar dan wel voor goede faciliteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten