zaterdag 23 juli 2016

Terug naar het Ijsselmeer

 

Vannacht heeft het flink geregent en ook nu regent het nog licht. De temperatuur is nog goed en het weerbericht voorspeld weer 28 graden. We gaan nog even Elburg in. Dit blijft een leuk dorp met leuke straatjes een aparte winkeltjes. Nog even langs de watersportwinkel en dan aan het begin van de middag richting sluis. Inmiddels is het droog en begint de zon er bij te komen. De Roggebotsluis gaat nu een stuk vlotter, met 5 boten zijn we er zo doorheen. We varen op de motor naar het Keteloog en gaan daar voor anker. Net zo dat de zuchtjes wind net voelbaar zijn. We zwemmen heerlijk en genieten van de vogels die luid zingend in de bomen zitten. We overnachten in Schokkerhaven.

De ochtend begint met grijze nevel en weinig wind. Met de Genaker op zeilen we met 5 knopen richting Ketelbrug. Als we op het Ijsselmeer zijn valt eerst de wind volledig weg om dan terug te komen vanuit een totaal andere richting. We moeten kruizen om in Enkhuizen uit te komen. Inmiddels is het al eind van de middag en besluiten we in de Marina te overnachten. We komen de bemanning van de Grijze Reiger tegen. Ze komen ‘s avonds bij ons aan boord voor een drankje.

De weerberichten geven aan dat het in het noorden van Nederland het langst mooi weer blijft. We zeilen naar Medemblik, althans dat is de bedoeling. Na een half uur valt de wind weg en wordt de boot ingenomen door duizenden zwarte vliegjes. We ruimen de Gennaker op en varen nog rondom de Kreupel op de motor. We zijn nog nooit op de Kreupel geweest, dit keer ook niet want de diepte is 1.80 meter en wij zijn 1.95 dus dat wordt hem niet en al die vliegjes maakt het toch ook niet aantrekkelijk. Bij Medemblik is de WK 29-er bezig. We gaan bij een start voor Anker liggen. Helaas valt de wind die er inmiddels weer was wederom weg en worden de wedstrijden gestaakt. Bij het invaren van Medemblik worden we door de havendienst verzocht bakboord aan te houden, er is een zwemwedstrijd in de haven aan de gang, georganiseerd door Brakenboer. Als we gaan wandelen zien we ook dat er een oldtimer dag is in het centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten