maandag 19 juli 2021

Oversteek Denemarken

Het grootste deel van de oversteek hebben we op de motor afgelegd. We konden een paar uur aan het begin van de tocht en midden op de dag zeilend afleggen. Verder was er weinig wind en ook nog pal tegen. Omdat de oversteek toch zo’n 55 mijl was werd dit kruisend afleggen wel erg lang. De shipping lane oversteken ging goed. Het was er best druk maar we konden precies tussen de zeeschepen door. We lopen de geul naar de groensund aan rond 18:00 uur en leggen in stubbekĂ˜bing rond 19:30 uur aan. We hebben onderweg al wat gegeten dus nog wat yoghurt dan aan de koffie en kooien.

We slapen flink uit en gaan daarna eens het plaatsje bekijken waar we zijn aangekomen. De supermarkt zoeken voor brood en wat andere verse dingen. Tijd voor een wasje en Savonds wil john nog even kijken waar het motormuseum zit. Deze zit net buiten het dorp op zo’n 15 minuten lopen. Deze is open van 10 tot 16 uur. We zien morgen wel even.

We besluiten nog een dagje te blijven liggen. De wind staat flink door en ook nog pal tegen. We steken over met de pont naar het eiland Bogo Het is een houten pont uit 1959 en is in de zomermaanden voor de voetgangers gratis. Op Bogo gaan we een wandelroute volgen van zo’n 7 km volgens een foldertje die ik in een folderkastje vind. Het is ons ook hier niet mee om de juiste route te volgen. Uiteindelijk toch maar met googlemaps de route niet al te lang gemaakt. Best een leuk eiland en weer met een typisch deens landschap. In het zonnetje in een grasveld lunchen we. Op de terugweg met de pont mogen de mannen in de machinekamer kijken. Dat vinden ze wel mooi om te zien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten