woensdag 21 juli 2021

Sixhaven in Denemarken

De wind is nog steeds niet helemaal gunstig maar in ieder geval een stuk minder hard dan gisteren. We besluiten om naar het eiland FejØ te gaan naar Dybvig. Dit moet een klein deens haventje zijn waar we qua diepgang moeten kunnen liggen. Via een route langs kardinalen komen we uiteindelijk bij een heel klein haventje uit. Op internet hadden we uitgevonden dat we in een kom naast elkaar zouden moeten liggen. Als we aankomen ligt het al redelijk vol maar volgens een paar mannen in een rubberboot kunnen we de kom in en er nog wel bij. We moeten ieder langs een andere boot gaan liggen maar het past en onder de kiel hebben we nog 10 cm water dat is voldoende. 


Na ons komen er nog een flink aantal boten die vooraan gaan liggen en naast ons komt nog een boot liggen op aanwijzen van de havenmeester. Het volpakken van zo’n klein haventje doet ons aan sixhaven denken. Het is een gezellige boel en de havenmeester geeft aan dat we morgen wel kunnen betalen. Er wordt ook nog even assistentie verleend bij het verleggen van een bootje als er nog een boot binnen komt. Voor we gaan eten lopen we nog even een eindje en komen langs een mooie molen die mooi afsteekt tegen de compleet blauwe lucht.


Gisteravond is er nog een bootje binnen gekomen die de boel iets dicht heeft gelegd. Als we vragen of hij zijn boot wat wil verleggen zodat wij en de boten naast ons iets eenvoudiger eruit kunnen varen heeft hij daar eigenlijk geen zin in. Hij gaat zelfs nog even op de kant koffiedrinken of zoiets. John ziet kans om erlangsop te manoeuvreren en niet op hem te wachten. De rest volgt dan ook snel. We gaan onderlangs via de westzijde naar Lohals boven in het eiland Langeland. We moeten een paar klappen maken en de wind is wat vlagerig en wisselend van kracht. Bij Lohals ligt het totaal vol en met de wind naar lage wal is het geen optie om erbij te passen. Aan de overzijde proberen we het in de haven van Lundeborg, helaas ook hier ligt het helemaal vol. Nu zijn we aan hogerwal en liggen er al boten voor anker. We besluiten om ook voor anker te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten