zondag 11 juli 2021

weerzien van Warnemunde

Heiligerhafen blijkt een leuk plaatsje te zijn. Gisterenavond zijn we de zonsondergang gaan bekijken op de houten pier die bij het vakantiepark de zee in is aangelegd. Het is druk bezocht en een prachtige avond voor een wandeling bij zee.

We blijven een dagje liggen om wat verder rond te kijken en eigenlijk willen we wel wat papieren kaarten en/ of pilots hebben. Er zit hier een winkeltje met beperkte spullen voor de watersporter. We scoren in ieder geval een pilot. We genieten op het pleintje met wat oude gebouwen van  koffie met een gebakje. Er wordt nog wat proviand ingeslagen. Tussen de middag is er even een buitje maar al snel komt de zon er weer bij. We gaan nog een op het strand zitten en genieten van de mensen die met vliegers in de weer zijn.

Om verder naar het oosten te gaan moeten we of om Fahrman eiland of onder een brug door. Er is wat twijfel over de hoogte. Op de moter ernaar toe en dan op de hoogteschaal kijken. Deze geeft ruim 22 meter aan dus dat gaat prima. Daarna worden de zeilen gehesen. De windrichting bepaald dat we Warnemunde aan gaan houden en niet de Lubecker bocht in. Die komt mogelijk op de terugweg dan nog op onze route.

Helaas ligt de Alter Storm volledig vol en ook in de verenigingshaven is geen plek. John spot Contenders. Het zal toch niet? Ongeveer 30 jaar geleden heeft hij hier zelf met zijn contender gezeild en stonden we op het haventerrein met een tentje. Een bijzonder weerzien dus. We wijken uit naar de Marina aan de overzijde. Als we hier binnenvaren zien we een enorme haven met zeer ruime boxen. Uiteindelijk weten we met verlengde lijnen onze boot vast te leggen. Er past met gemak nog een klein bootje achter. Beetje overdreven is het wel….

Op internet zoeken we uit wat er qua zeilgebeuren gaande is. De Warnermunde blijkt gaande te zijn. Er doen 79 contenders mee en nog een heleboel andere klasses.

De volgende dag gaan we met de autopont naar Warnemunde zelf. Het is megadruk, dit mede door een Aida Cruisseschip aan de kade die, blijkt later, vanavond uitvaart met veel getoeter. We herkennen niet veel van het Warnemunde van lang geleden. Veel voor de toeristen is het opgezet. Bij het strand zijn een aantal moderne gebouwen voor de statige oude hotels geplaatst. Het brede strand herkennen we wel en iets verder op staan nog een aantal oude huizen. De zeilers zijn voor de kust hun wedstrijd aan het varen. Als we teruglopen over het verenigingsterrein zijn ze nog niet terug. We gaan weer terug naar onze eigen boot. Morgen varen we naar Rostock. Er komt veel regen en wind aan dus mooi om dan beschut in de stad te liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten