maandag 12 juli 2021

Zout van de boot gewassen

 

Zout van de boot gewassen 

De rivier Warnow tot aan Rostock is ongeveer 6 mijl varen. We gaan een beetje op tijd die kant op. We varen door tot de stadshaven. Er staat al best wat wind en met de lage steigers is het wat lastig aanleggen. We gaan eerst langzij en dan helpen we elkaar om beide veilig in een box aan te meren. Er is geen havenmeester te bekennen maar ook hier werkt het met rode en groene bordjes. Op een speedboot hebben ze een gezellig feestje. Langs de kant zijn diverse terrasjes. We gaan op pad om de stad te bekijken voor de voorspelde regen losbarst. Rostock is een mooie stad met veel herstelde oude gebouwen. We lopen een mooi rondje langs de stadsmuur en door diverse straten met mooie gevels. Uiteindelijk nog een stuk door de binnenstad. Als we wat nat van de regen worden zoeken we een plekje voor een drankje. S’avonds blijft het met bakken naar beneden komen. Al het zout is nu wel van de boot af.
We blijven nog een dagje in Rostock. De mannen gaan diesel halen met de rubberboot bij de Total aan de overzijde van de andere haven. De dames gaan proviand voor een paar dagen inslaan. Daarna gaan we Rostock langs de waterkant bekijken. We belanden uiteindelijk weer in het centrum waar we, omdat de zon er weer bij is en de temperatuur naar de 25 graden gaat, een IJsje op het terras eten. Je kan zien dat het zaterdag is en mooi weer want het is gezellig druk in de stad.

Morgen gaan we om 7 uur varen. Dan willen we naar Barfeld bij Rugen. Dat is ongeveer 50 mijl dus een lange ruk naar het oosten. De wind wordt Oost voorspeld maar heel weinig. Niet zo gunstig maar als we nog naar Rugen willen is dit nog het juiste moment qua tijd en weersvoorspelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten