dinsdag 6 augustus 2013

In Nederlandse wateren

 

Vandaag varen we naar Vlissingen, altijd gezellig, wel eerst reserveren. Dat is gelukt en samen met de Noorderlicht zeilen we die kant op. Voor Zeebruggen nog even een vrachtschip voor laten gaan. De Spinaker staat weer al is de koers eigenlijk net iets te hoog aan de wind maar het gaat goed. Het is na een wat bewolkte start vanmorgen toch weer volledig zonnig geworden en in de korte broek varen we Vlissingen binnen. We liggen aan de zijde van het Arsenaal in een box.

We komen meerder boten hier tegen die voor Vlissingen hebben gekozen en we al in eerdere havens tegen zijn gekomen. Morgen wordt iets minder weer voorspeld en vooral veel wind. Vlissingen is dan een mooie plek om een dagje door te brengen.

In het zonnetje genieten op de dijk in het gras met een eigen meegebracht drankje en een nootje van de zon en de langs varende schepen. Inmiddels is het hoog water dus de grote containerschepen varen in en uit de Westerschelde. De schepen die naar het noorden varen komen vlak langs de wal. Voor Vlissingen stappen de pilots op of af en dat geeft voldoende te zien. Om ons heen lopen en fietsen veel toeristen die zich ook vermaken met dit uitzicht wat soms ook leuke opmerkingen van kinderen oplevert als een pilot boot naast een zeeschip ligt “ kijk pap die heeft een bijboot” heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten