donderdag 8 augustus 2013

Leven volgens het Tij

 

Tot 2 uur voor en 2 uur na laag water kunnen we Vlissingen verlaten dat is vandaag rond 10:00 uur smorgens (of s’avonds), dus vertrekken we om 7:00 uur richting Scheveningen. Vandaag is het weer iets beter en zal de wind mee vallen. Hopenlijk wel genoeg om het deel dat we tegen de stroom in moeten toch te kunnen zeilen. Het eerste deel moteren we in ieder geval omdat dan de wind pal tegen is en ook nog weinig is en ook nog  in de geul voor Vlissingen varen waar dus ook de zeeschepen door varen naar het Noorden. Het is best druk met coasters die naar het noorden of zuiden gaan.

Als we voor de roompot geul zitten hijssen we de zeilen. We kunnen nl iets anders op de wind gaan varen zodat we voldoende voortgang hebben tegen de stroom in. Bij de geul van Stellendam laat de wind ons echter in de steek en zetten de moter weer bij om niet helemaal stil te komen liggen tegen de stroom in.Voor de maasmond kunnen we weer volledig onder zeil verder. Bij de oversteek is het niet zo druk dus zonder oponthoud kunnen we oversteken. Nog een klein stukje en dan zijn we in Scheveningen. We slaan deze haven liever over maar gezien de vaartijd en de langzame voortgang vinden we het genoeg voor vandaag en varen naar de “Yachtclub” Scheveningen.

Het is vanouds, lekker dichtstapelen tot er niets meer bij kan. De boten  liggen eind van de middag van bakboord naar stuurboord dcihtgebouwd. Enkele jaren terug toen we hier voor het laatst waren mocht dit niet meer op last van de brandweer maar schijnbaar nu wel weer. Prima, wij waren redelijk op tijd binnen dus liggen als tweede aan de steiger.  Het havenkantoor is wel verplaatst richting steigers wat een hele verbetering is. Ook zijn daar nu de douches en toiletten zodat je niet eerste een km hoeft te lopen voor de faciliteiten. Toch blijven we van mening dat we deze haven liever mijden als het even kan. Jammer hoor want het zou een super haven kunnen zijn, ruimte genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten