vrijdag 9 augustus 2013

We hebben toch een zeilboot?

 

Wat we afgelopen jaren veel te veel hadden hebben we nu wat weinig, wind. Wel kan de spinaker weer worden gehesen tot de wind weer echt op is. Dus toch maar weer op de moter verder. Bij Ijmuiden lopen een paar zeeschepen gelijk met ons de haven binnen maar het past samen door de ingang. We kunnen de sluis gelijk invaren om naar het Noordzeekanaal te komen.

Als we op het Noordzeekanaal zitten is de tijd toch al redelijk voort gegaan en denken we de Schellingwoude brug voor 16:00 uur niet te gaan halen. We nemen een kijkje in de nieuwe marina maar vinden het er erg kaal. Tja toch maar naar de sixhaven. Wij hebben er echter niet zo zin in met deze boot, eigenlijk iets te groot als het al redelijk vol ligt. De Noorderlicht wil het toch proberen en wij volgen toch. We zien wel anders alsnog door naar de brug.

Het is in de sixhaven al redelijk vol maar nog niet volledig en de noorderlicht vindt een plekje waarna wij van de havenmeester tegen een moterboot aan mogen. Prima, dit hadden we niet verwacht. Voor vandaag zit het varen er dus toch sneller op dan even gedacht. In het zonnetje met af en toe wat dreigende lucht, maar het blijft droog genieten we in de kuip van een drankje. De vakantie nadert nu toch wel bijna zijn einde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten