zaterdag 3 augustus 2013

Weerbericht: het kan waaien of toch niet!

 

Gisteren ons gebogen over het weerbericht en tja ik weet weer waarom ik Dover echt niet leuk vind. Niet om Dover zelf, daar kan je goed liggen en je ook wel vermaken al lig je verwaaid, maar de weerberichten zijn nooit eenduidig en maken vooral mij zeer onzeker. Gisteren ook weer, voorspelling voor vandaag, uiteenlopend van windkracht 3 tot en met windkracht 7. Het enige wat wel eenduidig was, was de windrichting Zuidwest. John zegt daarom, altijd goed, we komen dan wel aan de overzijde van het Kanaal.

We gaan om half 9 onderweg, nog even wachten met uitvaren op een bunkerschip die voorlangs moet. Grootzeil eerste rif en voorzeil een klein stukje uit. De haven uit is het flink stampen maar als we wat verder zijn trekt de wind nog wat aan en staan er beste golven tot voorbij de eerste shipping line. Dan nemen de golven wat af. Als we de geul naar Duinkerken invaren moeten voor 1 schip iets uitwijken en kunnen we verder onze eigen koers gaan varen. De wind neemt eerst wat af om later toch weer tegen de 30 knopen wind te worden. We zeilen voor de wind wat niet helemaal prettig is met de golven erbij, flink schommelen, maar we lopen ruim 9 knopen over de grond dus schieten snel op. We gaan de door de zuyd coote pas richting Nieuwpoort. Een paar keer gijpen om de koers wat af te kruizen. We liggen op half 4 in een box bij de K.Y.C.N. pfffff. Was het ritje Dover vaste land wel weer.

1 opmerking:

  1. Goed gedaan! Jullie hebben een mooie trip gemaakt. Nog even lekker genieten van het belgische leven en het mooie weer. Groetjes, Luuk & Ina

    BeantwoordenVerwijderen