zondag 10 september 2017

Lissabon

We hebben Lissabon bezocht door ons anderhalf uur in een tuktuk te laten rondrijden. Dit was erg leuk en onze gids probeerde in zijn beste engels te vertellen over de diverse plekken die we bezochten.
We hebben de wijk alfama  bezocht waar ook het fado museum zit en in de cafe's fado muziek te horen is. Vanaf de hoogste plek van lissabon hebben we een mooi uitzicht over de stad en de rivier de Tejo.
We lopen terug door de wijk Baixa waar er flinke hoogteverschillen zijn. Hier rijdt ook 1 van de kabeltreintjes die je de hoogteverschillen in Lissabon makkelijk laat overbruggen.

De volgende dag zijn we verder de rivier op gevaren om in de marina te gaan liggen parque de nascoe, hier heeft in 1998 de wereld expo plaatsgevonden. Er zitten 2 sluizen voor maar deze staan open. Hierdoor staat er wel een sterke stroming voor langs. We worden door  1 van de havenmeesters in een rubberboot opgevangen die ons aangeeft hoe het makkelijkst binnen te varen. Op de steiger worden we door 3 man sterk ontvangen. Dit is wel wat anders dan in de vorige haven. We bezoeken het oceanium. Dit is een verrassend aquarium waar een centraal bassin is met daarom heen 4 bassins waar je doorheen naar het grote bassin kan kijken. Dit geeft de illusie dat alle dieren bij elkaar zwemmen en het 1 grote oceaan is. Er zijn haaien, pinquins, een zeeotter, een maanvis, ja die we in frankrijk in het wild hebben zien zwemmen en nog veel meer. Erg mooi en zeker het bezoeken waard.
We varen na 2 nachten in de marina te zijn gebleven de rivier weer af. Op de fok af en toe vlagen 6 bft en dan weer bijna geen wind. Een beetje onrustig varen. Bij de monding van de rivier zien we nog de Volvo ocean race boten Akzo Nobel en de Brunel varen, helaas net te ver weg om foto's van te maken. We zeilen naar Cascais terug om daar te wachten op gunstige wind om naar het zuiden verder te gaan.
We liggen wederom met een aantal Nederlanders hier voor anker oa de Amuse en de Dina Helena. Yvet en Thijn komen s avonds gezellig op de koffie, we hebben hen in A Caruna eerder ontmoet.
De volgende morgen drinken we bij de Dina Helena gezellig koffie met cake en slagroom, een heerlijk zondag ochtend momentje ook ontmoeten we Willie die met zijn vrouw Ria onderweg zijn naar het caribisch gebied. Bij hen aan boord drinken we eind van de middag nog een kop koffie en laten we het ijsje waarnaar we op weg waren voor wat het is. De wind trekt weer flink aan als we terug naar de boot varen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten