dinsdag 6 juli 2021

Relaxen op de Oostzee

Laboe is een toeristisch maar gezellige plaats. Na een hapje te hebben gegeten gaan we langs de boulevard nog even de benen strekken. Het is zaterdagavond en gezellig druk op de terassen en langs het strand. Er is op 1 van de terassen live muziek. 

We blijven een dagje liggen om meer van Laboe te bekijken. Eerst even brood, eieren en melk halen daarna gaan we van het mooie weer genieten. John stelt voor om met de rubberboot te varen en ergens te gaan zwemmen. De dames zien alle (oor)kwallen in het water en passen hiervoor. We besluiten de rugzak met een appeltje en een drankje te vullen en langs het strand te wandelen naar het natuurgebied. Het eerste deel van het strand is betaald maar na de onderzeeer en het herdenkingsmonument daar is het strand vrij. We lopen tot het vogelrustgebied en gaan dan via het duin en fietspad verder. Als we langs het koffiehuis komen strijken we neer voor een drankje. De zon doet flink zijn best om het aangenaam warm te maken.S'avonds eten we bij " Hanoi Xua" welke we nog herinneren van een vorige keer. Het smaakt ons allen erg goed. Met een volle buik slenteren we terug naar de boot om nog een kopje koffie in de kuip te doen.

Er is weinig wind voorspeld en draait van zuid naar zuidwest met mogelijk een bui. We vertrekken op de motor. Als we uit de Kielerbocht zijn kunnen we oostwaarts gaan varen en hijssen we de zeilen. In het begin lopen we nog niet zo hard maar dan draait de wind wat, kunnen de zeilpakken uit en komt er meer wind. Even hebben we zelfs meer als voorspeld 20 knopen wind. Dat gaat mooi vlot de goede kant op. We zijn op weg naar Heiligerhafen. Op de kaart staan allerlei militaire oefenterreinen aangegeven. De route die we volgen gaat er dwars door heen maar staat op de kaart aangegeven als " Kiel-Fehmanroute" . Meerdere zeilboten volgen dezelfde route dus we gokken het erop dat dit is toegestaan. En inderdaad we worden niet teruggevloten. Scheelt een flink aantal mijlen zo. Als we bijna bij de ingang van de haven zijn komt er een hele donkere lucht aan. Snel bergen we de zeilen en gaan op de motor naar binnen. Laatste deel is ook wat smal dus sowieso prima keuze. Uiteindelijk blijft het droog. We proosten op de verjaardag van de schipper binnen want de bui is er na vastgelegd te hebben wel gekomen. Na het eten is het weer droog en gaan eens kijken waar we nu zijn. Vanaf hier is het voor ons nieuw. De noordduitse kust hebben we nog niet eerder bezocht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten