maandag 29 juli 2019

Belgie overgeslagen op naar de Cadzandbad

Met nog wat onweersbuien in het weerbericht gaan we toch op weg richting dover tegen de middag. Dan hebben we eerst stroom tegen maar in ieder geval bij Dungeness en Dover stroom mee. Met de onzekere veersvoospellingen vinden we dat een prettig idee.

We gaan met weinig wind onderweg en van die heerlijke engelse drizzle regen. Het regent dan niet hard maar je wordt er wel nat van. Al snel is het droog en zien we alleen nog imposante wolkenpartijen waarvan de buien voor of achter ons vallen en wij droog blijven. Voorbij Dungeness trekt de wind soms aan en valt dan weer weg. Zelfs voor Dover waar onze ervaring is dat het altijd harder waait valt de wind volledig weg. Laatste deel dus maar weer op de moter. De invaart van Dover is nog hetzelfde als vorig jaar. De nieuwe marina is nog niet gereed voor gebruik. We overnachten in het Granville dok.

Oversteken naar Duinkerken doen we de volgende ochtend vanaf hoogwater dover. We beginnen met windkracht 3 tot 4. Wederom is de zeescheepvaart route van oost naar west rustiger dan van west naar oost. Deze keren komen we ook weer aan de overzijde zonder uit te hoeven wijken. Als we in de vaargeul naar Duinkerken zitten komt de voorspelde windkracht 5 tot 6 en krijgen we steeds meer stroom tegen. Wij besluiten om Duinkerken in te duiken. De Grace zeilt door naar Nieuwpoort.

Bij het havenkantoor hebben we lekkere broodjes en stokbrood voor ontbijt besteld. Na deze opgehaald te hebben zetten we onze tocht voort naar Cadzand Bad. Dit is een nieuwe marina die sinds 2017 geopend is. We krijgen alle windrichtingen. We starten met Genaker dan de spinaker vervolgens moeten we bij de wiind vanaf Oostende. Bij Zeebrugge kan de Genaker weer omhoog. We zijn eind van de middag in Cadzand bad waar we weer de Grace en de Jakob van Karel ontmoeten.

De marina is een moderne marina die ze zo tussen het strand hebben geparkeerd. Berkend op een steigende waterspiegel zijn de betonblokken flink hoog opgestapeld. In de haven zelf zijn boxen maar zo als we zien stapelen ze ook gewoon door als de haven volloopt met passanten. Het strand is naast de haven dus zeker voor een mooie zomerdag een prima locatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten