woensdag 3 juli 2019

Met tij mee naar het zuiden.

We doen onze eerste trip van Ijmuiden naar Oostende, bijna 90 mijl, in 1,5 keer tj mee en 1,5 tij tegen. We vertrekken bij het ochtendgloren om 5 uur. Er staat niet veel wind, de spinaker wordt gezet. Bij de maasmond halen we deze weg om veilig over te steken. Twee uitgaande zeeschepen moeten we voor laten gaan een derde binnenkomend schip stuurt achter ons langs de maasmond in. De spinaker hierna hijssen gaat wat lastiger. Hij zit wat om zichzelf heen gedraaid. Na een paar keer op en neer en ook nog helemaal eraf om opnieuw in de tas te doen staat hij weer prima en stevenen we snel op de westerschelde af. Richting Breskens wordt flink stroom tegen. We besluiten door te gaan naar Oostende met de stroom mee. Wel de spinaker eraf de wind is toegenomen en met de zeeschepen voor de Westerschelde en Zeebrugge willen we kunnen uitwijken indien nodig. In Oostende worden we door onze zeilvriienden om 21:30 uur opgevangen. De havenmeester weet al van onze komst en wijst ons een plekje toe voor de nacht.

Na een goede  nachtrust vertrekken we rond 9 uur naar Duinkerken. Een korst stukje zeilen  met de stroom mee. Bij Duinkerken kentert de stroom en met een beetje tegenstroom draaien we de haveningang in. We bezoeken de watersportwinkel en genieten van een drankje op het terras. Het vakantiegevoel is er met deze zomerse temperaturen.

s’avonds bekijken we de stroom verder naar het zuiden. Helaas we moeten wederom vroeg om bij Cap Gris nez de stroom mee te hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten