vrijdag 12 juli 2019

Onder Genaker naar Bretagne


We vertrekken rond 8 uur richting het zuiden. We willen naar St Malo. Er staat weinig wind maar net voldoende om de zeilen vol te houden. Onder het eiland Geurnsey zetten we de genaker. De dag begint somber en best fris zodat we rond het middag uur maar een soepje eten. In de middag komt de zon er steeds meer bij. Voor de ingang van St Malo is het even goed opletten. De Genaker moet er af en langzaam varen we tussen de ondiepe plekken door. De sluit naar het basin Vaubin draait pas weer vannacht zodat we besluiten in de buitenhaven te gaan liggen. We waren al gewaarschuwd dat dit geen rustige haven was. Inderdaad s’avonds meert de ferry er af en laat diverse motoren draaien en ook de invarende boten maken het water onrustig. s’avonds lopen we een rondje en zien de zon prachtig ondergaan.

We besluiten na een heel onrustige nacht de eerstvolgende opening van de sluis te nemen om naar het basin geschut te worden. Er is hier een verval van 7 meter. Vanaf de sluiskade krijgen we een lijn toegeworpen waaraan we onze landvast kunnen vastmaken en deze wordt bovenop aan een bolder bevestigd. Het is een flinke sluis samen met een aantal andere zeileboten en een zeeschip, sleper en vissersschip worden we geschut. Het gaat allemaal mooi rustig. In de marina krijgen we een box toegewezen. We willen hier een paar dagen blijven.

Bij onze zeilvrienden moet er wat geklust worden aan de boot. Hier gaan de mannen mee aan de slag. Wij dames gaan de ommuurde stad eens bekijken. Mooie straatjes en leuke winkeltjes. Heel veel eettentjes en terrasjes. Met dit mooie weer is het hier prima uit te houden. Als we terugkeren op de boot zijn de mannen net klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten