zaterdag 13 juli 2019

De toerist uithangen Mont saint Michel

We hebben uitgezocht dat we om 9:15 op de bus kunnen stappen richting mont sint michel. Deze brengt ons heen en vanmiddag weer terug. De busrit gaat grotendeels langs de kust met mooie vergezichten. Rond half 11 zijn we op bestemming. Dan kan er gekozen worden voor een free shuttle bus, een paard en wagen tegen betaling of wandelen. Het is prachtig wandelweer, niet te warm. Het is al flink druk  en we lopen met de stoet mee naar de rots.

Het is eb en de rots ligt dan ook helemaal droog. Zover als je kan kijken is er zand en kleine kronkelende kreekjes waar het terugtrekkende water nog te zien is. Sinds een aantal jaar is er een brug van het vaste land naar de rots zodat je ook bij hoog water naar de rots kan lopen met droge voeten. We maken heel wat foto’s van het indrukwekkende bouwwerk. De Abdij ligt bovenop de rots en onderaan is een soort van dorpje met allerlei eettentjes en souvenierwinkeltjes gebouwd.

Na een kop koffie klimmen we naar boven en bezoeken de abdij, Het is een flink bouwwerk met diverse zalen. In de kerk is een dienst bezig waar we even kort bij aansluiten. Als we weer beneden zijn maken we over het zand nog een wandeling rond de rots. Het water begint alweer iets op te komen dus hier en daar even kijken hoe te lopen zonder natte voeten te krijgen.

Om 15:45 uur worden we weer bij de bus verwacht. Ook terug besluiten we te lopen. onderweg strijken we nog neer voor een drankje op een terras. De busreis terug gaat deels over de snelweg.

S’avonds zoeken we een terras uit in de intra murros (ommuurde stad) zodat wij dames niet hoeven te kokkerellen. De mannen nemen een dame blanche als toetje. Dit is een flinke hoeveelheid ijs en chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten