donderdag 25 juli 2019

Nu toch echt op de terugweg

We gaan zonder wind weg bij Wight. De Cowes week komt er aan. Er varen allerlei wedstrijdboten op de Solent om te trainen. Als we de vaargeul uit zijn trekt de wind aan , kan de moter uit en zeilen we met flink wat stroom mee snel de goede kant uit. We besluiten Brighton te laten voor wat het is en door te varen naar Eastbourne. De wind valt eind van de middag weg en we krijgen zoals verwacht de stroom tegen. Het laatste deel dus wederom op de moter. We eten onderweg en alvast een kop koffie. De sluis kunnen we zo doorvaren. We krijgen een plekje toegewezen in de haven. Het is flink warm. Morgen wordt nog warmer weer en geen wind voorspeld met als afsluiter weer onweer.

Vandaag is het advies de schaduw op te zoeken. Temperaturen boven de dertig graden. Wij besluiten naar Beachy head te fietsen. Tja je kan ook puffen dat het warm is maar wij gaan wat ondernemen. Langs de boulevard heen. Voor we de barre voettocht omhoog aangaan eten we nog een broodje. De klim naar boven is goed warm met de zon flink op onze bol. We worden beloond met een prachtig uitzicht over de krijtrotsen en uitzicht op de vuurtoren. We hebben wel een drankje verdient. Daarna gaat de afdaling vlot. We nemen nog een plons in de zee ter afkoeling. Heerlijk ff in het koele zoute bad.

De ijstent bezoeken we ook nog even en dan barst er een fikse regenbui los. Binnen het ijsje maar op eten.

We sluiten de dag af met een pizza na voor de komende dagen proviand ingeslagen te hebben. Bij het palaver besluiten we om morgen te blijven liggen er zitten nog te veel onweersbuien in de voorspellingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten