dinsdag 23 juli 2019

Ilse of Wight met een fikse onweersbui

We vertrekken rond 8 uur richting Wight. Er is weinig wind en pal achter.t We zetten de spinaker. In het begin door de golven wat slingeren maar verder van het eiland gaat het prima. Van west naar oost is het best druk met zeeschepen. 1 zeeschip gaat wel erg dicht achter ons langs. We zetten het luik maar voor de zekerheid erin. De verwachte golf blijft uit. Tot onder wight kunnen we met de spinaker zeilen dan trekt de wind wat aan en draait ook iets. We zeilen verder met grootzeil en fok.

Bij de ingang van de Needles krijgen we toch wat meer stroom tegen dan verwacht. De motor moet ons naar binnen helpen. Het deel over de solent duurt daardoor naar Yarmouth wel wat langer. We krijgen van de havenmeester een mooi plekje aan de steiger.

De volgende ochtend wordt er vlees ingeslagen en van allerlei toebehoren om vanavond te kunnen barbequeen. We zoeken in Newton Creek een Mooring. Het is behoorlijk druk. Eerst met z’n tweeen aan 1 mororing. Als de buurboot vertrekt na een uurtje schuiven onze zeilvrienden een mooring op. De rubberboten worden opgeblazen en smiddags bezoeken we newton en drinken een drankhe bij de “ new old inn”. in de beergarden.

S avonds de barbeque aan. Het is flink warm er broeit van alles. We willen morgen naar Eastbourne dus de rubberboot wordt weer opgeruimd voor het slapengaan. Rond middernacht worden we wakker van flinke regen, wind en onweer. Er komen windstoten van 50 knopen even over ons heen. We slingeren flink achter de mooring heen en weer, zo ook de andere boten om ons heen. Er liggen ook veel boten voor anker. John ziet dat er boten losraken. Als de wind weer wat is geminderd en de onweer verder getrokken hoor ik veel schroefwater en ga toch maar even buiten kijken. Er is een reddingsboot druk bezig met het vlot trekken van de losgeslagen boten. We horen achteraf dat er een boot bij een andere boot binnen is gevaren na het losslaan.De Mooring heeft het gelukkig prima gehouden.

Er was wel onweer voorspeld maar het was extremer dan voorspeld. Gelukkig hebben wij geen problemen ondervonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten