zondag 7 juli 2019

Fietsen en wederom vroeg op

Na onze avonturen van gisteren gaan we vandaag fietsen. Er is nul wind voorspeld . Bij de receptie fietskaarten gehaald. De mevrouw zegt dat Barfleur ongeveer anderhalf uur fietsen is. We kunnen daar door onze diepgang niet naar toe met de boot dus lijkt het ons leuk om met de fiets deze plek te gaan ontdekken. Vol goede moed gaan we op weg naar het oosten. Eerst een mooi fietspad langs het water. Dan even zoeken maar we vinden weer een vervolg. DAn blijkt dat de hellingen ook hier aan de kust flink zijn. Gelukkig is het niet te warm, een beetje bewolkt maar daardoor is de work-out er niet minder om. Als we de berg weer zijn afgedaald zit er een bar waar wat te drinken en eten te krijgen is. Dat hebben we wel verdiend en we willen nog een stukje. Uiteindelijk belanden we bij Cap Levi na wat off-road paadjes met onze vouwfietsen. Deze doen het nog steeds prima ondanks dat we deze uitdagingen al vaker zijn aangegaan. Ook Fort Levi bezoeken we. Barfleur laten we toch maar voor wat het is. Dat zou nog 15 km verder zijn en de dag vordert alweer vlot. Op de terugweg nog langs de supermarkt om eea in te slaan. We willen morgen naar de kanaaleilanden.

Als we verder dan Alderney willen dan moeten we weer om half 5 de wekker zeten en dus de touwen los om 5 uur. We gebruiken onze vakantiedagen zo wel optimaal. We verslapen niet heel veel van onze tijd. Helaas blijft de voorspelde wind uit. Op de moter langs Cap la Hague. De stroom sleurt ons goed de goede kant op. Sleurt want we gaan wel 12 knopen op het log. We zijn dan ook snel een eind richting Sark. Het laatse stukje tegen de stroom in. We  pakken een mooring op aan de west kant. Na lunch en opfrissen wordt de rubberboot opgeblazen, moter er achter. Samen met onze zeilvrienden gaan we Sark verkennen. Er komt ineens flink mist opzetten. Op sark zelf blijft het heerlijk zonnig en we maken een flinke wandeling. Ook bekijken we de brug naar little sark met uitkijk op de ankerbaai. Wat een prachtige natuur en niet eens zover bij Nederland vandaan.

Als we terug bij de trap komen waar we de rubberboot hebben vastgknoopt blijkt deze eigenwijs achter een rots te zijn gehaakt. De peddel heeft gelukkig de buitenboord moter beschermd. We hadden de boot dus beter iets lager kunnen vastknopen. Nou ja alles doet het nog dus we kunnen weer veilig naar de boot terug.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten