maandag 15 juli 2019

Quatorze Juillet

We zijn speciaal op franse bodem gebleven voor de viering van de 14e juli. We zijn gewend dat het vuurwerk op de 13e wordt afgestoken maar in St Malo gebeurt dit op de 14e. We maken een wandeling over de stadsmuur en eigenlijk merken we overdag niet echt iets van de feestdag. Alle kraampjes staan er net zo als eerdere dagen. Er was een muziektent geplaatst maar ook daar is het rustig. We komen er wel achter dat het vuurwerk vanavond om 23:10 uur wordt ontstoken op de pier.

Smiddags gaan we ook nog even heerlijk aan het strand zitten. HEt water komt snel op en dan blijft er nog maar een klein stukje strand over. We wandelen rustig terug en gaan nog wat bootjes kijken. Rond etenstijd lijkt er wat muziek te komen maar dit is nog steeds een bandje en een DJ die soms een stukje muziek draait en dan weer stopt.

Rond 22:00 uur gaan we richting de plek waar we denken dat het vuurwerk het best te zien is. Er heeft zich al een aardige mensenmassa verzameld op de kade muren.

Er wordt 20 minuten lang vuurwerk op muziek ontstoken in diverse kleuren en uiteraard ook in de franse kleuren rood wit en blauw. Doordat er aardig wat wind staat waait het ook wel snel weg. Het blijft altijd een mooi gezicht.

De muziek wordt nog even kort ingezet maar wij ziin gaan slapen. Morgen willen we om 8 uur door de sluis om naar Jersey te zeilen.We zijn met 3 boten onderweg en nog even overleg wie gaat welke kant om de ondiepte. Wij besluiten west uit te gaan de andere gaan via de oostelijke route. Na een heerlijke zeildag komen we gezamenlijk aan in St Helier. We wachten tot er voldoende water op de drempel staat aan de wachtsteiger. Het is best druk. Van de havenmeester krijgen we door waar we kunnen gaan liggen. Het past er met gemak allemaal in.We zijn weer op engelse bodem.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten