zaterdag 27 juli 2013

Beaulieu River

 

Drie keer is scheepsrecht zeggen ze wel eens. Dit jaar gaan we voor de derde keer met onze eigen boot de Beaulieu River op naar Bucklers Hard. We vinden het er zo mooi dat het nooit gaat vervelen. Kennissen van de Noorderlicht van de Baij Baij komen vandaag ook die kant op. Het wordt dus een hollands feestje aldaar. Het is wel zaterdag dus we hopen dat er plek is. Als de havenmeester langszij komt verteld ze dat het druk wordt en dat ze nog net een plekje aan het pontoon heeft. We vinden het prima. Echt vol ligt het nog niet maar wij hebben in ieder geval een plek. Ook voor de Baij Baij is een plekje alvast gevraagd. We parkeren de boten vlak voor een engelsman die het lastig vindt dat wij daar gaan liggen want nu weet hij niet zo goed hoe hij weg moet gaan varen. De wind en het tij waait hem van de steiger dus wij zien het probleem niet zo maar ze zijn flink in de weer met alle lijnen en een stuk verschuiven naar achteren. We genieten er met volle teugen van. Als hij na een uur ook nog een boegschroef blijkt te hebben en dus moeiteloos wegvaart halen wij onze schouders op.

De Baij Baij arriveert en we gaan met de rubberboot nu het bijna hoogwater is naar Beualieu omdat we eigenlijk wel brood moeten hebben. Ook weer bijzonder, dit hebben we nog niet gedaan en zien de rivier nu dus eens in het geheel vanaf het water. Gerwin trakteert op een heerlijk ijsje en we varen na een half uurtje rondwandelen weer terug.Stroom mee gaat het wat sneller. De benzine tankjes zijn wel leeg nu.

vakantie 2013 061

We willen bij Bucklers Hard in de tuin gaan bbq-en als het net begint te regenen als we uit de rubberboten stappen. We bestellen dus maar iets van de kaart. Een paar nemen een bord om te delen wat ze denken verschillende stukjes vlees. Dat is het ook wel maar dan plakken ham en een pastij en chutney. Uiteindelijk zitten we allen toch heerlijk te smikkelen ondanks we moeten wennen aan deze gerechten. Als we terugkomen bij de rubberboten blijken we ze net aan de juiste steiger te hebben gebonden want degene ernaast zit nu zo’n 3 meter boven het water zover is het water gezakt in de tussentijd. We drinken koffie en een borrel aan boord bij de Baij Baij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten