donderdag 18 juli 2013

Een ansichtkaart

 

In de beschrijvingen van de kanaaleilanden wordt het eiland “Sark” als super mooi eiland en perfecte ankerplek genoemd. Het ziet er erg aanlokkelijk uit en is maar 7 mijl van St Peter Port. Als we rond het middaguur met genoeg water op de drempel kunnen vertrekken staat er een lekker windje en schijnt de zon weer vollop. Nog even de snelferry voorlaten als we de haven verlaten en onderweg. We moeten om een paar ondiepten en rotsen heen varen en dan zien we aan de bakboordzijde een aantal boten voor anker liggen. Zeilen naar beneden en kijken of we een lege mooring kunnen vinden. Er is er precies 1 leeg die pakken we op en verwonderen ons over de mooie plek waar we terecht zijn gekomen. Het is een baai met hoge rotspartijen om ons heen. We liggen er met een stuk 10 boten.

John pompt de rubberboot op. We vragen ons wel af hoe we de rots op komen. Als er een paar anderen achter een rots invaren merken we een pad omhoog op. We gaan onderweg om de klim naar boven te maken. De rubberboot met een lange lijn aan een ring op de kant achterlatend lopen we trap omhoog op. Een hele klim met mooi uitzicht over de baai. Bijzonder om de boot er zo beneden bij te zien liggen.

vakantie 2013 033 vakantie 2013 026

Naar “the Village” is het ongeveer 25 minuten lopen. Op het eiland Sark is alleen een traktor als gemotoriseerd verkeer toegestaan verder kan je met paard en wagen, wandelend of fietsend het eiland verkennen. Wij wandelen naar de haven aan de andere zijde van het eiland. Het is inderdaad een mooi en bijzonder eiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten