vrijdag 26 juli 2013

Noorderlicht en de FastUs

 

Al ruim 2 weken hebben we contact met Angela en Endy om elkaar ergens op het water te treffen. Zij zijn een week na ons vertrokken uit nederland en vandaag lijkt het te gaan lukken. Zij zijn op de Solent aan het vakantievieren en wij willen daar vandaag naartoe zeilen.

We staan op zonder een zucht wind en een prachtige blauwe hemel. We eten met het prachtige uitzicht in de kuip en gaan na een kopje koffie onderweg. Rond de middag gaan we langs de Needles de Solent op om in de Newton Creek te overnachten.

vakantie 2013 039

Met stroom mee varen we op de Solent ruim 10 knopen op een bepaald moment, dat schiet lekker op.

vakantie 2013 045

De Noordelicht heeft al een geschikte mooring gevonden en vangen ons op als we aankomen. Er is geen mooring meer vrij dus we leggen bij hun langszij aan. De Newton Creek valt onder een trust en de havenmeester komt dan ook gelijk geld ophalen tbv het natuurgebied. De rubberboot wordt opgeblazen en na een paar drankjes en wat te hebben gegeten gaan we op pad met de rubberboten om te bekijken waar we nu eigenlijk zijn. Bij het verste punt leggen we de rubberboot aan de kant vast en lopen door het natuurgebied op zoek naar een plaatsje en de pub. Na ongeveer 10 minuten komen we bij de New Inn en gaan in de Garden zitten. Helaas is deze niet heel mooi maar met het zonnetje en een drankje is het goed vertoeven.We lopen nog om de kerk heen en gaan dan op weg terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten