maandag 15 juli 2013

Kanaaleilanden

 

Vandaag gaan we rond de middag eerst Diesel tanken om dan naar buiten te varen. Deze week wordt de “Match des ports” gezeild en vertrekt vandaag uit Cherbourg. We varen op de moter een stuk met ze mee. Er is maar weinig wind en wat er staat staat pal tegen. Als snel varen we voor Cap Hague langs en steken de Raz Alderney over. Alderney komt snel in zicht. Met stroom tegen omdat we het eerste stuk sneller dan verwacht hebben afgelegd lopen we Alderney aan.

We houden de aangegeven route op de kaart aan en proberen de driehoeken die we in lijn moeten houden te traceren. We zien ze niet, we hebben goed zicht dus de aanloop geeft geen problemen. We kiezen een lege mooring uit en genieten van het uitzicht in de baai.

John pompt de rubberboot op en plaats de buitenboord moter erachter zodat we naar de kant kunnen varen. We melden ons netjes bij de “harbour master” en lopen een klein rondje.

Als we in de kuip zitten te genieten van de mooie avond komen er meerdere schepen binnen wat genoeg vermaak geeft bij het ankeren. Een landingsvaartuig van de engelse marine voegt zich tussen de geankerde schepen. Een pilot vaart uit en begeleid een containerschip naar de kade. We hebben genoeg te zien gehad en zoeken ons bed op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten