maandag 29 juli 2013

Chichester Harbour

 

Vandaag gaan we naar een plek die we voorgaande jaren steeds oversloegen omdat je hier alleen met het juiste tij naar binnen kan met onze diepgang. We kunnen vanaf 14.15 uur naar binnen als er voldoende water staat. We gaan eerst in cowes tanken want de diesel is in onze tank al flink geslonken met al dat moteren. Vandaag staat er ook weer genoeg wind kracht 4 tot 5 met vlagen 6. We gaan weer op alleen de fok, niet alleen vanwege de hoeveelheid wind maar ook omdat we niet te vroeg aan willen komen. Voor Portmouth zijn een aantal boten aan het trainen voor de cowes week denken we. Mooi gezicht

vakantie 2013 081 vakantie 2013 082

Ook komt er een sleper flink dicht langs ons heen.

Als we bij het ondiepe gedeelte voor Chichester aankomen staan er flinke golven omdat de wind nu toch continu 6 waait. We halen het voorzeil weg en varen de geul op de moter binnen. Als we over het ondiepe deel heen zijn rollen we de fok weer uit en zeilen nog een eind richting Chichester Marine. Het is een mooi natuurgebied wat aan het begin wel iets van de wadden weg heeft.

Als we bij de marina aankomen kunnen we gelijk de sluis invaren. Hier zit nu een aardig verval in. We krijgen netjes lijnen van de kant aangerijkt en worden goed geholpen. We krijgen een box toegewezen met de kop in de wind. We eten en drinken wat en gaan dan een rondje langs de haven doen. Er zitten een paar watersport bedrijfjes en een kleine supermarkt. Deze laatste is helaas dicht. savonds heerlijk uitgebreid douchen na een paar dagen voor anker en alleen aan boord te hebben gedoucht wel weer lekker ff alle luxe om je heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten