zaterdag 20 juli 2013

Fietsroute 4,1,3,8

 

Vandaag giert de wind door de haven zoals voorspeld. We hadden daarom al besloten om een dagje te blijven liggen. Na ontbijt eerst een supermarkt opgezocht om de voorraad wat aan te vullen. Bij de vvv halen we een kaart waar fietsroutes op staan. In de winkelstraat is een braderie.

Na een kop koffie in de kuip de fietsen in elkaar gezet, eerst gaan we een stuk westwaarts over de boulevard. Op het strand wordt er strandspeedway verreden. We blijven een aantal manches kijken en proberen dan de route 4 te vinden richting het noorden. We komen er niet helemaal uit dus fietsen een keer een stuk terug om dan in ieder geval de juiste richting naar het noorden te fietsen. Via een flinke klim, deze voltooien we lopend komen we hoog op een uitzichtpunt terecht waarna we de weg vinden richting de fietsroute. Helaas eerst weer bult af om dan vervolgens weer helemaal omhoog te moeten fietsen/ lopen.

Nu gaat de route goed en komen we door verschillende plaatsjes en tussen diverse bebouwingen en mooie tuinen en landgoederen door. Helaas rijden nogmaals verkeerd, bordje gemist. We komen uiteindelijk op een uitzichtpunt op Bonne Nuit bay en Bouley Bay. Aan de noordzijde van het eiland lijkt de wind een stuk minder te zijn. We eten een ijsje, daar waren we wel aan toe. Het is prachtig weer en bij de klimmende delen eigenlijk iets te warm. We vervolgen de route 1 om daarna een stuk in te korten met route 3 en 8. Door het foutief rijden maken we van de route geen 15 km maar denk wel 25 km en dan de berg op niet te vergeten.

We komen bij de oostkant van St Helier uit op het strand. Deze zijde is eigenlijk meer natuurlijker. Helaas zit er tussen deze zijde van de haven en de westzijde industrie in, om het plaatje compleet te maken. Langs de hele kust ligt een fiets/ voetpad tot aan St Aubin. Er staan overal bankjes om te genieten van het uitzicht.

oja, van het feest hebben we niet zoveel meegekregen op de braderie na.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten