woensdag 17 juli 2013

Guernsey

 

De wekker loopt om 6:30 uur af, we zijn echter om 6:00 uur al wakker door dat ze op de kade muur met stenen aan het gooien zijn. Het nut ervan, en zeker zo vroeg, begrijpen we niet echt. Koffie zetten broodje eten en we gaan onderweg, weer op de moter. Samen met ons varen nog een stuk of 5 boten naar buiten. We gaan door de “Swinge”. Dit is bij slecht weer geen makkelijke route maar nu bij geen wind en het tij Near ivm halve maan is het goed te doen. Er staat veel stroom als we het smalste deel in varen en gaan met ruim 10 knopen de goede kant op. Als we twee derde van de route er op hebben zitten komt er iets wind en hijsen we de zeilen. Het is niet veel dus ook de spie wordt gezet. Na een klein uur valt de wind weer weg. Spie er weer af en voor de aanloop naar St peter port strijken we ook het grootzeil. De kaartplotter wijst ons prima de weg naar de haven ingang. De beschreven aanloop is wat verwarrend en er ligt een groot cruise schip voor de ingang.

We worden door de “harbour control” naar een ponton geloodst om te wachten op hoog water zodat we de marina in kunnen. Het is pas half 11 lekker vroeg nog. Lekker douchen en een broodje eten in het zonnetje. Om 12:00 uur engelse tijd wordt een kanon vanaf het Cornet Castle afgeschoten, een flinke knal. Rond 13:00 uur mogen we onze ligplaats innemen. Niet heel groot en met wat hulp van de kant draaien we in de smalle ingang de box in.

De fietsen worden in elkaar gezet, we gaan Guernsey bekijken, tenminste st Peter Port. Eerst langs “Cornet Castle” met uitzicht over de haveningang en het cruisschip dat nog voor de haven ligt. We fietsen iets verder naar het zuiden langs de kust. Er zit een natuurlijk zwembad dat zich vult bij vloed met zeewater. We vervolgen onze weg en komen op een wel heel stijl straatje, toch weer lopen naast de fiets. Er zit een winkeltje uit victoriaanse tijd waar “ candy” te koop is en in het achterkamertje een huiskamer is ingericht uit deze tijd. We gaan steeds meer omhoog maar mogen uiteindelijk weer op de fiets naar beneden het centrum in. Wel oppassen, we moeten wennen aan het links fietsen. Het centrum is gezellig met bijzondere winkeltjes en met vlaggetjes versierd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten