vrijdag 19 juli 2013

Jersey

 

Om de juiste stroming onder Jersey te hebben moeten we ongeveer 5 uur voor hoog water St Helier onderweg. Dit is om 9:30 dus rustig opstaan ontbijten, rubberboot weer opruimen en onderweg. Er wordt voor vandaag veel wind voorspeld, strong winds op de chanal ilands. Er staat ook al wel wat wind als we vertrekken. We zetten alleen de fok en gaan met ongeveer 8 knopen over de grond de goede richting op. Na het eiland trekt de wind nog wat aan waardoor we Jersey al snel dichterbij zien komen. Gelukkig is het nu eens wind en stroom dezelfde kant op zodat de golven niet heel erg hoog zijn. Als we ruim voorbij Sark zijn neemt de wind weer iets af tot windkracht 4 en bij de vuurtoren Cobierre valt de wind helemaal weg.

We halen het zeil weg en gaan op de moter verder. De wind draait pal tegen en trekt aan tot windkracht 5. We moeten bij binnenkomst heel even wachten op voldoende water boven de drempel van de marina en kunnen dan langs een langssteiger plek innemen. Het is wel onze duurste haven tot nu toe. In de brochure over Jersey staat dat zeilers Jersey links laten liggen omdat ze er geen marina verwachten, wij denken dat dit komt door de prijs voor overnachten en je ligt ook nog aan de ringweg rond st Helier.

Dit weekend is het feest in de stad, ze zijn bezig een kermis op te bouwen. We gaan morgen zien wat dit allemaal inhoud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten