donderdag 25 juli 2013

Voor anker in Studland Bay

 

Het is nog mistig als we op staan maar op de radio beloven ze een zonnige dag voor vandaag. We doen eerst een paar boodschappen bij de supermarkt en gaan rond het middag uur weg. Vanmorgen zijn de engelse die naast ons lagen vertrokken. Eerst werden alle lijnen opnieuw belegd om daarna alsnog weg te varen. Het duurde zeker wel een half uur voor ze echt weg waren gevaren. Als wij vertrekken ( we zijn redelijk klem voor en achter gelegd aan de steiger) trekt John de achterzijde van de boot naar de kant zodat de punt wegdraait naar buiten en we kunnen in een vloeiende lijn wegvaren, wat complimenten van een engelsman voor ons oplevert.

We wilde eigenlijk naar Lulworth Bay maar de engelse zijn voor de baai druk met schietoefeningen en de wind staat verkeerd om er gunstig voor anker te gaan liggen. We horen dat je voor Poole in de Studland Bay ook heerlijk voor anker kan en zeker met de huidige windrichting lig je daar prachtig. We vertrekken met zon maar al snel hebben we weer mist. Als we voorbij de zone van de schietoefeningen zijn trekt de mist weer op en zeilen we toch weer in de zon. Er staat een windkracht 5 en we zeilen ruime wind. Als we dicht onder de kust komen staan er toch meer golven dan verwacht dus we varen toch wat meer naar buiten om wat minder golven te hebben. Dit is wel iets om maar zeilt wel relaxter. Als we bijna op onze bestemming zijn zien we mooie krijtpilaren uit zee steken. Met de zon er op een prachtig gezicht. Als we om deze krijtstenen heen zijn komen we inderdaad in een prachtige baai.

vakantie 2013 027

De douane ligt er ook voor anker maar dat zal wel denken we. We zoeken een mooi plekje op met voldoende water onder de kiel bij eb. Als we goed en wel liggen en net onderuit in de kuip willen gaan genieten komt de rib van de douane onze kant op. En ja hoor, of ze even aan boord mogen. Paspoorten checken en dan worden ze opgeroepen omdat een kano vast zit op de kliffen. Verder storen ze ons niet een gaan er snel op af om te gaan redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten