zondag 21 juli 2013

Eerste regenbui

 

Vanmorgen met voldoende water over de drempel van de marina naar buiten gevaren. Er waren een heleboel mede watersporters die met ons mee naar buiten voeren. We gaan weer richting het noorden. Er staat een lekker windje dus we kunnen zeilen. Wel weer voor de wind naar het westen en moeten ook weer gijpen. Het gerepareerde grootzeil houdt het prima. Als we om het eiland aan de noordzijde zijn trekt de wind nog even flink aan dus zetten we een rif in het grootzeil om deze een half uur later er weer uit te halen omdat de wind afneemt.

We besluiten om naar Herm te varen. Op de kaartplotter even goed zoeken waar we tussen de rotsen door naar de zuidzijde kunnen varen om in de baai bij de “Rosiere steps” te komen. Volgens de Reeds een goede ankerplek. Het is er redelijk druk en er zijn geen moorings om aan te leggen dus zelf het anker uit. Het is laagwater als we aankomen dus kunnen we goed zien waar we kunnen liggen. Voldoende ketting uit want er komt 6 meter water bij met hoogwater. Eind van de middag vertrekken de locals van hun anker plek en ook wat franse vakantiegangers. Wij blijven samen met een andere hollander liggen. De lucht dreigt wat met onweerswolken maar deze lossen ook weer op.

Het is wel een mooie baai maar echt rustig lig je er niet. Bij hoog water zijn de rotsen aan de zuidzijde volledig onderwater verdwenen en lig je dus alleen nog vanuit het noorden beschut achter eiland Herm. Ook de speedboten en de ferry vanaf Geurnsey die hier bij eb aanlegt maakt het niet echt een rustige ankerplek. Als dan ook nog de eb en vloed elkaar afwisselen draait de boot alle kanten op rond het anker.

Als we gegeten hebben en aan de koffie zitten wordt de lucht toch wel wat donkerder en geeft de zon een mooi lichtspektakel door de wolken. Als er dan rond 22:00 uur onze tijd een aantal onweersklappen vallen besluiten we toch naar st Peters Port te varen. De andere boot besluit met ons mee op te varen en we leggen aan bij de potons buiten de marina. We liggen net goed en wel vast als er een fikse regenbui losbarst. De onweer komt verder niet tot ontwikkeling, toch zijn we blij in de beschutting te liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten