woensdag 24 juli 2013

Weymouth, Portland bay

 

Zo goed als de wind en het weer ons mee zit zo zit het tij ons zo tegen dat de wekker heel wat keren vroeg gezet moet worden zo ook vandaag weer. Half 7 bed uit, koffie, thee, broodjes smeren. Nu staat er geen wind maar er is 3,4 mogelijk 5 voorspeld dus maar een en ander kant en klaar gemaakt. We vertrekken op de moter, na een uur kunnen we zeilen. Lekker windje af en toe draait hij wat en zakt soms wat in maar we gaan toch gemiddeld 6,5 knoop de goede kant op. Er is ook regen voorspeld, als we een donkere lucht kant vanaf de stuurboord zijde zien aankomen trekken we onze zeilpakken aan. Als we de zeilboot naast ons niet meer zien en de lucht steeds dichterbij krijgen blijkt het mist te zijn en nog dichter dan eergisteren. Er staat nog wel voldoende wind dus we zeilen nog even door  en de radar weer aangezet.

Nu zien we soms echt niet veel meer om ons heen dan 2 bootlengtes, als dan ook de wind minder wordt voorzeil weg en motor bij. We willen tijdig bij Portlands Bill zijn want daar stroom het hard en dat hebben we liever mee dan tegen. Als we nog een uur van Portlands Bill zijn lost de mist op maar de wind komt niet terug. We varen dus door op de moter. We gaan ruim om de kustlijn om niet in de “wasmachine” terecht te komen van de stromingen die onder de kust staan.

Als we in Weymouth aankomen weten we niet zo goed waar we zullen aanleggen. We hoorde dat je ook goed in de marina kan liggen maar dan moet je door de brug. Deze wordt eens per 2 uur geopend en staat net open dus we varen door. Fout! We komen in een kale bedoeling, idd met boxen maar geen mens te bekennen en meer speedboten dan iets anders. We vragen even om een plekje want pas over 2 uur kunnen we weer door de brug terug. Als we terug zijn gevaren vragen we een plek aan het ponton. Hier lig je wel gestapeld maar is het gezellig met meer passanten om ons heen. Weymouth heeft een boulevard met een heel groot strand. We dachten nog iets van de olympische spelen terug te zien van vorig jaar maar de boten blijken in Portland te hebben gelegen waar een nieuwe marina is aangelegd daarvoor, van andere hoorde we dat het daar heel kaal is en verder niet zoveel te beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten