zondag 19 juli 2015

Dublin naar Arklow

 

Om de hoek moeten we rekening houden met het tij, het kan er op sommige plekken wel 4 knopen stromen. We gaan daarom pas na de koffie rond 12:00 uur onderweg. We  komen langs een paar mooie baaien. We hebben de wind half en gaan snel de goede kant op. Als we de stroom volledig mee hebben en we iets hoger aan de wind moeten gaan zeilen staat op de snelheidsmeter soms 9 knopen. Dat schiet lekker op. Het laatste stukje moeten we tegen de wind in kruizen maar ook dat gaat prima. De wind is iets afgenomen. Voor de ingang van de rivier Avoca opvaren halen we de zeilen naar beneden. In de Reeds wordt de marina genoemd waar we in zouden moeten kunnen. Dit blijkt echter een kleine kom te zijn bij een aantal appartementen complexen. Er komt iemand naar de ingang gesneld om toe te roepen dat er geen plek is voor ons. Ook het pontoon naast de marina ligt vol. We worden doorgewezen naar de vissershaven. Als we daar via de smalle ingang invaren blijkt hier een pontoon met vingersteigers te liggen en daar liggen nog maar 2 boten aan. Plek genoeg dus. We maken vast na een heerlijk zeiltochtje. Al snel komen er meer boten binnen waaronder nog een hollander we liggen nu met 4 hollanders aan de steiger. Als er later een Engelsman naast ons komt liggen vraagt deze of we met elkaar onderweg zijn. Dat is niet zo.

Van een van de hollanders die er voor ons lag krijgen we de code van het hek, de havenmeester heeft vandaag omdat het zondag is geen dienst. Wat het liggeld is weten we ook niet dat horen we morgen wel.

We wandelen na het eten eens rond. We liggen vlak aan het strand en er is iets verder op een golfbaan. Verder is het een industrie terrein wat deels in bedrijf is en deels vervallen. Morgen zullen we Arklow verder bekijken want er wordt weer veel wind voorspeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten