dinsdag 7 juli 2015

Laatste dagje Schotland

 

Voor vandaag is veel wind en veel regen voorspeld dus we hadden gisteren al bedacht een dagje in Port Ellen te blijven. Als we wakker worden regent het en waait het dus we draaien ons nog maar even om. Dit doet de verkoudheid ook goed, wat extra rust. Als we op staan is het droog en is de wind ook wat afgenomen.

De zon komt er zelfs bij en we gaan maar eens wat verder rond lopen in Port Ellen. Het klinkt als heel wat maar dat valt dus wel mee. Het is wel de poort naar het eiland Islay, eiland van de whisky. De Ferry legt ook een paar keer per dag aan met vakantiegangers vanuit Oban.

We genieten in de kuip van deze dag met onverwacht veel zon. Er komen nog 2 marine schepen smiddags binnen die aanleggen. Er is van alles te zien. De haven ligt nog steeds redelijk vol omdat de groep Fransen ook zijn blijven liggen. We hebben nog wat Schotse ponden die we in engeland niet kunnen uitgeven dus we gaan uit eten in het hotel aan de haven.

Als we het weerbericht van morgen bekijken wordt ik niet zo vrolijk. Er wordt weer veel wind voorspeld. Nu is de oversteek naar noord ierland niet zo groot maar toch. Ik ben eigenlijk wel toe aan wat stabiel en wat warmer weer. We spreken af dat we in principe om 11:00 uur morgen ivm de stroming vertrekken of we moeten het morgenvroeg toch niet zien zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten