maandag 6 juli 2015

Naar Port Ellen op Islay

 

Het was heerlijk rustig in de baai aan de mooring. We hebben heel goed geslapen. We gaan om 8 uur onderweg om zoveel mogelijk stroom mee te hebben naar Port Ellen. Eerst op de motor er staat geen wind. Als we een uurtje varen komen we in de zeemist terecht. De radar aan, eerst is het nog een 200 meter zicht dan af en toe een 100 meter totdat we zelfs maar 50 meter zicht hebben. We zitten we in het zonnetje, heel vreemd, dichte mist en dan toch de zon in je gezicht. De wind is er ook nog steeds niet.

20150706_12063020150706_120640

Wel een hele kleine wereld zo!

Als rond de middag de mist optrekt komt er ook wind. John zet de gennaker maar de wind trekt al te snel aan dus deze moet er snel weer af. Dan trekt de wind nog verder aan we gaan ruim 8 knopen de goede kant op. Nu gaan we ineens heel snel op Port Ellen af. Er komen ook steeds meer zeilboten om ons heen varen. Port Ellen is geliefd lijkt het.

Voor de ingang naar Port Ellen trekt de wind flink aan en moeten we in de baai de zeilen er af halen buiten de baai staan te veel golven. Dan varen we de haveningang in. De kaart op de kaartplotter klopt totaal niet. Waar we volgens de boeien moeten varen is het groen (dus zou het droog moeten zijn nu omdat het laag water is). We volgen toch de boeien maar. Met hulp op de steiger komen we veilig in een ligplaats. De wind staat er flink dwars op. Meer wind dan er was voorspeld.

Langzaam stroomt de haven vol met de boten die we eerder buiten zagen. Er is een hele groep fransen onderweg en komen allen naar de haven. Port Ellen valt op zich wat tegen. In de boeken staat een marina maar er zijn 2 pontons en dat is het eigenlijk wel. In het dorp zit nog de mogelijkheid om te douchen maar dit ziet er niet zo uit en is ook nog duur. Het plaatsje op zich is wel een lief klein dorpje.

20150706_19024020150706_190258

Geen opmerkingen:

Een reactie posten