zondag 5 juli 2015

Hieper de piep hoera

 

Vandaag 5 juli is de schipper jarig. Gisteren een taartje gehaald die we vandaag lekker gaan opeten.

De wekker stond te vroeg we willen om 9 uur weg echter als we ontbijt aan het maken zijn zien we dat we niet om 8 uur maar om 7 uur zijn opgestaan. Nou ja, nu zijn we toch wakker. Er ligt wat water onder de motor. Gisteren heeft John gekeken waar dit vandaan komt. Dit is de waterpomp die wat sprietst. Omdat we nu toch wat extra tijd hebben plaatst john een nieuwe impeller. Kijken of dat wat oplost.

Dan gaan we om 9 uur varen. De zon schijnt maar het is nog fris dus goed aangekleed. Verkoudheid is nog flink aanwezig. De neusdruppels helpen wel. We kunnen vandaag zeilen. Met de stroom goed mee gaan we snel vooruit. We gaan via de sound of Jura en komen langs de de Coryvreckan. Dit is een stuk met flink wat Eddies en overfalls.

Hier moet je stroom mee hebben want er stond vandaag wel een knoop of 6 stroom. Om ons heen kolkt het water alle kanten op. John start op een bepaald moment de motor om met de waterkolken beter te kunnen sturen. Het is raar water, het gaat alle kanten op. Er is gelukkig ook niet heel veel wind dus dit stuk is goed te doen.

20150705_12000520150705_120106

Dan buigen we af tussen de eilandjes om richting Crinan te varen. Daar willen we voor anker.Inmiddels is het weer gaan regenen en vinden we het ook wel weer genoeg voor vandaag. We zoeken een mooring in de baai voor de ingang naar het Crinan Channal. Als de zon er weer bijkomt roeien we naar de kant om bij de sluis en het kanaal te gaan kijken. Het is allemaal erg pitoresk en heel smal aan dit deel van het kanaal. Wel weer heel mooi qua natuur.

s’avonds na het eten heerlijk aan de koffie met het gekochte apple pie gebak en een borrel op de jarige.

2 opmerkingen: