zondag 12 juli 2015

Wel wind, wind uit alle richtingen, geen wind.

 

We gaan eerst Diesel tanken. We hebben gemerkt dat dat niet overal zomaar kan. Ook niet in Belfast en hier valt de prijs mee dus gooien we maar vol. De zon komt er af en toe bij en er lijkt geen wind te staan.

Als we rond het middag uur uitvaren blijkt er toch wind te staan buiten de haven en ook nog mee. We zetten de zeilen en varen richting de boeien bij copeland island. Hier moeten we een geultje volgen en staat de meeste stroom. Als we het geultje uit zijn valt de wind weg om vervolgens vanuit een andere richting te gaan waaien. We krijgen ook wat meer stroom mee. We gaan goed de juiste richting op. Als we de gennaker zetten omdat de wind weer wat afneemt valt de wind helemaal weg. Golven en geen wind en een klapperende Genaker als gevolg. Dan maar weer opruimen en de motor starten. De laatste 9 mijl op de motor naar Ardglass.

We zien niet zo goed waar we naar binnen moeten op het oog. De kaartplotter geeft duidelijk aan waar de ingang moet zitten. Als we een ander schip voor ons zien verdwijnen tussen de rotsen weten we waar de ingang moet zitten. Er loopt een geultje langs een kardinaal en een paar boeien de kleine marina in. Ook maar even controleren of op de plek waar we zijn gaan liggen voldoende water blijft staan bij laag water, dit is zo. mooi. Het is al best druk in de haven en er is niet zo heel veel plek voor ons formaat boten.

We melden ons bij de havenmeester en gaan daarna een hapje eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten