zaterdag 18 juli 2015

Zeilwedstrijden en een lange wandeling

 

De wind blaast flink over de haven en uit de hoek waar wij naar toe willen. We besluiten om nog een dagje in Dun Laoghaire te blijven.

Rond het middag uur vertrekken er boten vol bemanning en 2 startschepen naar buiten. Er zijn vanmiddag zeilwedstrijden in de Dublin Baai. We gaan vanaf de zuid pier kijken. Als we daar aankomen zijn ze net met de eerste start begonnen. De wind trekt af en toe flink aan. Een boot met een spinaker ervoor maakt bij het gijpen en chineese gijp. Het gaat er hard aan toe. Een mooi gezicht van de kant.

We gaan halverwege de wedstrijd een stuk wandelen om een chandler te zoeken die aan de andere zijde van de baai zou moeten zitten. We willen nog een paar zeekaarten hebben en de chandler bij de haven had deze niet. Als we aan de andere zijde zijn gekomen is de zon flink doorgebroken en zijn in de baai jongeren aan het zwemmen. Er liggen ook zeehonden in de baai die van de zon genieten. De Chandler vinden we niet. We zien nog wel een andere baai in de verte maar we dat lijkt ons te ver om ook nog naar toe te wandelen.

20150718_16505620150718_165244

Geen opmerkingen:

Een reactie posten