maandag 27 juli 2015

Verwaaid in Falmouth

 

zaterdag 25 juli

Als we Newlyn verlaten varen we nog langs st michaels mount. Een rots ,die bij eb vanaf het vaste land bereikbaar is te voet , waarop een kasteel is gebouwd. Het ziet er erg pitoresk uit. Het is mooi weer we kunnen het grootste stuk zeilen. Om lizzard point heen valt de wind weg waardoor we een stukje op de motor afleggen maar daarna kunnen we onze tocht onder zeil voortzetten. In de Baai naar Falmouth is het druk met alles wat vaart. We moeten even goed uitzoeken waar we precies heen moeten. De Pilot is niet heel duidelijk dus nog even snel er op na slaan voor we binnen varen. We moeten uitwijken voor een aantal autentieke zeilboten. Mooi gezicht. Als we bij Falmouth komen is het een en al mooring met boten er aan. Wat nu precies de visitors moorings zijn is ons niet duidelijk. Omdat er de komende dagen veel wind is voorspeld willen we niet achter het anker gaan liggen. Bij de visitors steiger liggen ze al 2 tot 3 dik naast elkaar en met name wat kleinere maten boten. We gaan toch maar bij de marina kijken deze is wel duurder maar we hopen dan ook beter te liggen. Hier ligt het ook al vol en kunnen we alleen nog langszij een ander boot. Dit doen we toch maar. S’avonds gaan we uit eten bij de stable. Dit is een groot lokaal waar je in commune eet ( geen eigen tafel) en dat door studenten gerund wordt. Het is erg lekker en ook apart gezellig. We genieten ervan.

zondag 26 juli

Het waait flink zoals voorspeld. Vannacht heeft het ook flink geregend dus het zout is wel van de boot gespoeld. Als de zon doorbreekt gaan we het Pendennis Castle bezoeken. De wind is niet koud en de zon maakt veel goed. Het kasteel is zeker een bezoek waard. Het is uitgebreid en er wordt in verschillende gebouwen verteld over de geschiedenis van het kasteel met beeld en geluid.

 

maandag 27 juli

Het waait nog harder dan gisteren. Ook is de wind iets ongustiger gedraaid dus we liggen flink te hotsen tegen de buren. Als ook de Ferry steeds flink hard langs komt varen zijn we niet echt blij met deze plek om verwaait te liggen. Omdat we niet zoveel anders kunnen doen ga ik maar wassen is dat ook weer gedaan. We bekijken Falmouth smiddags nog verder. Het is een plaatsje erg gericht op eten en drinken. Het heeft niet zoveel charme als we hadden gedacht. Misschien zijn we de drukte ook wel ontwent na het rustige schotland en ierland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten