dinsdag 21 juli 2015

Ruig tochtje naar het zuiden

 

We halen met internet de laatste weerberichten binnen en zoals het er uit ziet is het vandaag naar Kilmore Quai en dan woensdag oversteken naar de scilly’s want vrijdag wordt weer veel wind verwacht. De K’dans gaat niet met ons mee naar het zuiden. Zij besluiten vanmiddag naar het oosten naar Milford haven over te steken.

Als we vertrekken staat de wind nog zo dat we aan de wind moeten zeilen maar de weersvoorspelling is dat de wind naar het noordwesten zal draaien en af zal nemen dus dan wordt de koers wat aangenamer. Als we onderweg zijn neemt de wind niet af en draait ook niet naar een gunstigere hoek dus we moeten er flink tegenin. We hebben stroom mee en wind tegen. De golven staan er dan ook naar. We kiezen om zoveel mogelijk op zee te blijven zodat de stroom minder hevig is dan onder kust tussen de banken. Er zeilt een noor met ons mee op naar het zuiden.

Als we bij Roslare zijn en om de hoek bij carnsorepoint komen gaat de stroom tegen staan en worden de golven nog iets hoger. We besluiten dichter onder de kust te kruipen. Dat gaat wel beter maar we gaan nu niet meer zo spoedig vooruit. Als de wind eindelijk af neemt en nog verder tegen draait  gaan we het laatste stuk motorzeilend naar Kilmore Quai. We nemen de korte weg tussen de banken door over st Patricks bridge, via de geul de haven in. We leggen als 3e in de rij aan in de haven. Het is bijna donker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten