dinsdag 19 juni 2012

3 locaties in 1 dag

 

Vandaag word er regen verwacht en aardig wat wind. We gaan daarom weer een klein stukje achter Orust langs. We zeilen weer heerlijk relaxed achter de fok aan en genieten van de prachtige zweedse natuur. Bij Ljingskille moeten we even goed opletten en tussen de rotsen door varen. Als we bij het haventje komen ligt dit heel ongunstig op de wind met geen enkele beschutting. Dit zou lekker klotsen worden. De crew van de Dutch Lady stelt voor om door te varen naar Uddevalla. Als we ongeveer een uurtje later onder de 47 meter hoge brug doorvaren worden we opgeroepen door de Dutch Lady of het plaatsje Gustavsberg ons iets lijkt. Wij vinden het prima.

Gustavsberg is het oudste badplaatsje van Zweden en het oude badhuis is vroeger door de koninklijke familie van Zweden bezocht. Tegenwoordig is het badhuis een Jeugdherberg. Het aanleggen is even oppassen want om de 15 meter lopen er vanaf de langssteiger kabels en kettingen onder water.

We kunnen heerlijk wandelen langs de oever. Monique ontdekt een waterval en Ina en Monique gaan erheen om foto’s te maken.

 

Er loopt ook nog een pad het bos verder in wat we later gaan volgen. In de Beschrijving van Gustavsberg staat ook nog dat er rariteiten met “waldseggen” zijn te zien. Dit staat in de duitse beschrijving dus wij maakte hier “woudeiken” van. Als we na een flinke klim en geglibber over een modderig pad een bordje in het zweeds bij een Eik vinden zien wij niets vreemd maar dat is dan voor onze begrippen.

Zodra we op de boot terug zijn wordt de lucht wel erg donker en barst en een flinke bui los. De wind draait en nu liggen wij niet op zo’n plekje als we eerst dachten. De mannen overleggen met elkaar en Luuk komt met een niet zo’n gunstig weerbericht voor morgen. De lijnen worden losgegooid en varen naar Uddevalla. Dit is de de proviciale hoofdstad van Bohuslan. We verwachten daar voldoende plek te vinden. Er zijn echter 10 ligplaatsen die heel smal zijn en een klein kommetje waar we gelukkig wel net inpassen.

Zo laat de buien nu maar komen wij liggen goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten