zondag 24 juni 2012

Door de Strommarna

 

We slapen vandaag flink uit. We hebben het waarschijnlijk nodig na alle perikelen de afgelopen week, en daarbij regent het ook nog flink.

Na het ontbijt wordt het wat droger buiten en John stelt voor om weer een klein stukje op de motor te gaan varen naar de “Strommarna” het mooiste stukje fjord van Zweden volgens de boeken.

Halverwege de Kaljofjord moeten we stuurboord uit door een gaatje dat wordt gemarkeerd met 1 rode boei.

strommarna

Als we door het eerste stukje heen zijn denken we dat we het smalste stukje hebben gehad maar dan moeten we door nog een smal gaatje vlak langs de rotsen.

DSCN1526DSCN1533

vervolgens komen we op een zeer onduidelijk stukje met een zwart-wit bord en daarachter een rode boei. Hoe moeten we om deze boeien heen. Snel wordt er ingezoomd op de plotter en legt John de boot even stil om snel de weg weer te vervolgen. Er staat heel wat stroming hier. Eigenlijk hebben we er wel een beetje spijt van om met een 40 voeter met 4 meter breedte door vaarwater van nog geen 6 meter te gaan.

DSCN1534

Heel bijzonder dit stukje varen. Ik vind het alleen maar griezelig. John vindt het wel kikken maar had toch iets breder water verwacht. Voor vandaag vinden we het genoeg. We zoeken een plekje voor de brug in de Geteviksund. Het begint weer te regenen.

DSCN1536

Geen opmerkingen:

Een reactie posten